Annonce

Bliv klogere på 2 af Frankrigs største moderne kunstnere

Frankrig har igennem mange tusind år været kendt som et land der på mange områder følger med i udviklingen og viser stor succes. Både militært, politisk, gastronomisk, kulinarisk og kunstnerisk gør Frankrig sig bemærkede internationalt og har gjort det i mange år. Man vil måske mene at den moderne franske kunst ikke gør sig lige så stort internationalt som den gamle franske kunst har gjort sig, men det betyder ikke at der mangel på dygtige kunstnere og dertil fantastisk kunst. Her præsenterer vi dig for 2 store moderne franske kunstnere.

Der er ingen tvivl om at Frankrigs storhed i mange år har præget den europæiske kunst, og igennem tiden har vi set utallige storslåede kunstværker fra franske kunstnere. Dertil undrer det ikke nogen af et af verdens mest prestigefyldte kunstmuseer ligger i Frankrig, og du kender det helt sikker under navnet Louvre.

Nogle vil mene at den nyere moderne franske kunst ikke gør sig lige så godt på de internationale scener som fransk kunst engang har gjort sig, men derfor er der stadig kunstnere i Frankrig som er mærkværdige og som gør det godt internationalt. Er du vild med kunst, så ved du også at kunst i alle former er dyre, både de gamle og de nyere værker. For nogle er kunst en investering, og det er sågar også muligt at investere aktier i kunst og kunstvirksomheder. Er du nysgerrig på aktier og aktiemarkedet, kan du læse mere her: https://aktieskole.com/aktieanbefalinger/.

Bernar Venet

Måske har du ikke hørt om Bernar Venet før, men han siges måske at være den største levende skulptør, og i hvert fald den største franske levende skulptør. Hans navn blev først kendt omkring 1960’erne og skilte sig ud med sine konceptuelle installationer som er skabt ud af Venet’s fascination af matematik, ligninger og økonomi. Særligt er Bernar Venet kendt for sine installationer af metal og udtaler om hans arbejde med metal, at hans kunstværker taler til “metallets modstand. De er en test af magt, en kamp mellem et stykke metal og mig selv.“

Hom Nquyen

Hom Nquyen er en fransk maler med vietnamesisk oprindelse. Oprindeligt arbejde Nquyen med salg af sko og var som barn interesseret i portrættegninger. Efter hans mors død i 2009 forsøgte hans sig i læder industrien som selvstændig, men har nu succes som maler. Hans stil er let genkendelig og bærer særligt bræg af meget bevægelse. Han arbejder med mange forskellige materialer og malerierne forestiller ofte mennesker i forskellige positioner og ansigtsudtryk.

Kunst er en størrelse og et begreb som i mange år har været en del af vores samfund. For mange kan begrebet kunst defineres vidt og bredt, og det er netop derfor at kunst er til for at nå mange mennesker på en gang. En undersøgelse foretaget af Aalborg universitet viser at kultur og kunst er i stand til at gøre os sundere. Undersøgelsen viste at deltagerne i undersøgelsen efter 10 uger oplevede færre angstanfald, bedre selvværd, forbedrede sociale færdigheder og mere energi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *