louvre
Guides

Museer i Paris – en kort guide

Vi kommer her med en kort guide til, hvilke museer du bør besøge, når du er i Paris.

Paris er byernes by, hvor der er enormt meget at se. Ikke nok med, at du kan se masser af storslået arkitektur, der er en fantastisk stemning i byen og meget mere, så kan du også se et væld af flotte museer, som vi nu vil komme ind på.

George Pompidou Centre

Først og fremmest er det et arkitektonisk vidunder, hvor du har rulletrapper, der er lavet på en rumlignende måde. De stikker ud og er på ydersiden af bygningen og med direkte udsigt mod pladsen, den ligger på. Pompidou er det sted i verden, der har den største kollektion af moderne kunst i Europa. Stedet kombinerer moderne kunstmuseum med bibliotek, udstillinger, performanceområde og film i ét og samme museum.

Stedet blev skabt med det formål at skabe et sted, som var en kulturel institution i Paris.

Louvre

Det skæve Mona Lisa-smil skal nydes og ses, når du er i Paris. Det er verdens største museum og det mest besøgte med 10,1 millioner i 2018. Stedet er også kendt for glaspyramiden, som er en af indgangene til museet. Det er en by i byen, hvor der er et hav af malerier, passager, trapper og elevatorer. Stedet er kendt for sin fantastiske kunst og er i sig selv et arkitektonisk kunststykke med blanding af forskellige arkitektoniske stilarter. Du finder 35.000 kunstmalerier.

Galeries Nationales du Grand Palais

Beliggende på Chams Elysées er det et sted, som de fleste går forbi, hvis de går fra bunden af Champs Elysées til triumfbuen. Det er et sted, der er pompøst, og eksteriøret er lavet i Beaux-Arts-stilen og dominerer og er blikfangende. I 1994 blev stedet renoveret, hvilket tog 11 år, inden det genåbnede i 2005.

Det er et godt sted at besøge for den, der er nysgerrig efter at se ting, der er storslåede.

Jeu de Paume

Engang var museet en tennisbane, før det åbnede i 2005. Bygningen er delt op i hvide gallerier. Det er ikke et intimt rum, men det viser en masse flotte ting. Der er både video- og biografsuite i kælderen, som viser, hvordan museet blev bygget, og så er der selvfølgelig også kunstfilm.

Omgivelserne er flotte, og det er et museum, der for manges vedkommende gør stort indtryk på den besøgende.

Cité de l’Architecture et du Patrimoine

Stedet åbnede i 2007, og arkitekturen og museet imponerer ved at være stort i skalaen. Det er et arkitektonisk museum, der skal gengive, hvordan arkitekturen var i Paris fra et historisk perspektiv. Der er katedrallignende facader uden for bygningen, og der er interaktive skærme, som placerer modellerne i en kontekst.

Orsay Museum

Endnu et kendt museum i Paris, hvor du kan se kunst fra Vesten, som går tilbage fra 1848 til 1914. Der er en masse forskellige artistiske medier som dekorativ kunst, malerier, skulpturer, fotografier, grafisk kunst og arkitektur. Du kan finde mange gode kunstværker som Manet-værker, Monet-værker og mange flere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *