notre dame
Guides

5 seværdigheder i Paris du bliver nødt til at se

Paris er en evig smuk og fortryllende by, som har så utrolig mange spændende ting at byde på. Her kommer der blot 5 forslag til, hvad du bør se, når du behøver kærlighedens by.

Eiffeltårnet

Denne kender du nok til og mon ikke den allerede stod på din liste over hvad du skulle se i Paris? Men nævnes skulle den alligevel. For har man egentlig været i Paris uden at besøge Eiffeltårnet? Det er endda muligt at belønne sig selv med en lækker drink helt oppe i toppen. Har du allerede været oppe af de mange trin før, så er området omkring tårnet også rigtig hyggeligt. Her er der flere parker, som har en god udsigt hen til tårnet.

Notre Dame

Selvom den 800 årlige kirke, Notre Dame, nok ikke lige viser sig fra sin allersmukkeste side i disse dage, så fortjener den stadig et besøg. Tag hen og se til den og se hvordan genopbygningen går fremad og så kan vi alle se frem til den dag hvor den igen vil stå stolt og smukt midt i Paris.

Det jødiske kvarter

Står du og ved ikke helt hvad du skal bruge din søndag på, så er det jødiske kvarter et oplagt valg. Idet den jødiske sabbat falder om lørdagen er der åbent alle steder hele søndagen og der er masser af liv i gaderne. I det jødiske kvarter får du ikke blot lov til at se en anden kultur end du måske er vant til. Der vil nemlig ofte gå troende jødiske mænd rundt i området med kalot og krøller langs ansigtet. Men du vil også kunne finde en perlerække af skønne små butikker og restauranter. Man kan sagtens få flere dage til at gå i dette hyggelige område af Paris.

Louvre

Louvre er et af de største museer i hele verden. Selv hvis man ikke er typen der går meget på museum, så er der noget særlig om ikke andet at se pladsen ved Louvre. De karakteristiske glaspyramider der stikker op, er virkelig smukke. Det samme er selve slottet som museet er inde i. Så kan man jo se om man bliver lokket til at gå ind og sige hej til Mona Lisa. Måske en fristende faktor for at tage et kig indenfor er at det er gratis hvis du er under 26 år gammel og er EU statsborger.

Frokost ved Seinen

Om man vil kalde dette en seværdighed, er måske lidt en smagssag. Ikke desto mindre er der ikke noget mere hyggeligt end at sidde langs floden og se bådene sejle forbi og mærke livet i alle gaderne. Det kræver selvfølgelig at vejret viser sig fra sin gode og milde side. Men en kold vind kan hurtig klares med en striktrøje. Tag en frokostkurv med, hvor I har fyldt den med alverdens franske lækkerier fra en af de mange delikatessebutikker, som Paris byder på. Det kan næsten ikke blive mere fransk end baguette med franske specialiteter og fransk vin i glassene, uanset om det er den røde, hvide eller boblende af slagsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *