paris
Guides

5 franske byer, der er et besøg værd

Frankrig er og bliver et vidunderligt land, der byder på kultur, kunst, arkitektur og henrivende natur! Frankrig er et land, der gemmer på storartede naturoplevelser, storbyer med masser liv og kultur, små charmerende landsbyer samt kystbyer og øer med kilometerlange strande. Frankrig er en rejsedestination for alle! Her får du et overblik over fem fantastiske franske byer, som klart er et besøg værd.

Paris -den uundgåelige

Når man taler om Frankrig, ja faktisk bare om europæiske storbyer generelt, er Paris selvfølgelig helt og aldeles uundgåelig. Den franske hovedstad byder på så ufatteligt meget historie, kultur, kunst og arkitektur, at alle bør aflægge byen et besøg i løbet af deres liv. Man løber aldrig tør for seværdigheder i Paris.

Vil du have et overblik over byen, så kæmp dig op af de mange tramper i Eiffeltårnet. Triumfbuen oser af fortidens historie, imens de mange indfødte og turister alle oser omkring på Champs Elysees, hvor de dyre mærkevarebutikker ligger side om side. De mange museer, herunder det verdenskendte Louvre, byder på unik kunst. Slottet Versailles er et storslået syn, og trænger benene til hvile, kan du sejle en aftentur på Seinen. Mulighederne er uendelige i Paris.

Marseille – Middelhavsstemning og historie

Byen Marseille befinder sig i den franske provins Provence, som er kendt for sine ufatteligt smukke lavendelmarker, der med sin lilla farve indhyller hele området i romantik og charme. Marseille er kendt for sin rolige middelhavsstemning til trods for, at byen er Frankrigs anden største. Udover at være den andenstørste by i Frankrig, er Marseille også den ældste, og derfor byder byen på masser af historie. Byen er desuden omkranset af smuk natur.

Lyon – Gastronomi i verdensklasse

Har du et brændende hjerte for det franske køkken, er Lyon et sted du skal besøge. Byen er kendt som Frankrigs gastronomiske hovedstad og byder på et utal af madoplevelser i allerhøjeste klasse. Udover fabelagtig mad, byder Lyon også på et utal af museer, som er værd at aflægge et besøg. Byen er også flere gange årligt vært for diverse festivaler og events, som skaber liv og stemning.

Nice – Den franske rivieras hovedstad

I den sydlige del af Frankrig på den franske riviera finder du kystbyen Nice. Byen er kendt for sit skønne klima og sin unikke kultur. Nice emmer af liv, lys og farver, og man kan ikke kede sig i Nice. I Nice kan man slentre langs den hyggelige engelske promenade Promenade des Anglais, og man kan begive sig op ad slotsbjerget Le Châteu, hvor en skøn udsigt over byen åbenbarer sig. Du kan også blot smide fødderne op på en liggestol langs den smukke strand og nyde det azurblå hav.

Bordeaux – den søde duft af vindruer

Ej bør du forglemme den skønne smag af fransk vin, og her er Bordeaux et af hovedsæderne for den franske vinproduktion. Vinmarkerne strækker sig kilometerlangt, og du kan tage ud og besøge et af de mange vinbryggerier, hvor du kan få lov at smage på de fantastiske dråber. Udover vin, er Bordeaux også en arkitektonisk perle med en lang række charmerende, historiske områder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *