frankrig
Guides

6 Byer i Frankrig Til Sommerens Ferie

Kunne du godt tænke dig at slå vejen forbi Frankrig denne sommer? Går turen til Paris eller vil du gerne undersøge nogle lidt andre byer og områder af landet?

Frankrig er et stort land med en spændende historie og kultur. Paris er skam ikke den eneste by, der kan være spændende at besøge og her bliver du introduceret til 6 forskellige franske byer, som det kunne være værd at besøge her til sommer.

Paris

Vi er nødt til at starte med hovedstaden. Paris byder på mange spændende oplevelser og har trods alt Eiffeltårnet. Og man har ikke rigtig været i Frankrig før man har set det berømt monument.

Hvis du aldrig har været i Frankrig før, så er det værd at overveje lige at ligge vejen forbi – om end blot for en dag eller to.

Marseille

Denne by har en rig historie og hvis man er glad for fransk historie, så er det helt ideelt at tage hertil. Rig på kultur, spændende oplevelser og lignende. Marseille byder på en god sommerferie i Frankrig.

Byen er den næststørste i landet og hvis du gerne vil på en storbyferie men ikke lige magter at tage til Paris – eller har været der en del gange allerede – så er det måske Marseille du skal til.

Lyon

Denne by ligger mere mod syd og byder på flot sol en stor del af sommeren. Ligesom andre franske byer byder Lyon på spændende historie. Denne by blev nemlig benyttet som tilflugtsborg kort efter Julias Cæsars erobring af store dele af Frankrig.

Så hvis man er fascineret af Julias Cæsar og gerne vil se hvordan andre folk blev påvirket af hans erobring, så er det den rette by at tage til.

Toulouse

Denne by ligger meget langt mod syd og ret så tæt på grænsen til Spanien. Denne by er noget så smuk og bliver af mange kaldt den lyserøde by, fordi der er så mange flotte solbrændte huse i byen. Stenene er blevet så røde at de bliver beundret af mange.

Nice

Der ligger en lufthavn i Nice og den er derfor meget nem at komme til. Byen ligger mod og lige ved vandet, så hvis man gerne vil opleve en storby, men stadig kunne trave en tur langs kysten, så er det lige den rette by for en.

Der er masser af lokal identitet til stede i byen, selvom den er blevet et meget berømt turistmål for mange.

Der er derudover en del fastboende danskere i denne by, så vær ikke overrasket, hvis du pludselig hører dansk blive snakket på gaden.

Nantes

Denne by ligger mod vest nær Atlanterhavet og klimaet er derfor en smule køligere, end hvis du tog længere sydpå. Byen er gammel og stammer helt tilbage fra middelalderen.

Nantes er et stort uddannelsessted og bylivet er derfor rig på oplevelser grundet de mange unge, der er flyttet til byen for at tage sig en uddannelse. Denne by er det perfekte sted at tage til, hvis du gerne vil vide hvordan de franske naboer fester.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *