Annonce

Forskellige typer senge

Der er mange forskellige typer senge på markedet, og det kan være svært at finde rundt i hvilken type man skal købe til sig selv. I dette indlæg kommer vi ind på nogle af de forskellige senge man kan købe, og hvilke egenskaber de hver især har.

Dobbeltsenge og enkeltsenge

De mest normale senge i Danmark er dobbeltsenge og enkeltsenge. Forskellen på de to er helt konkret, at en dobbeltseng er dobbelt så stor som en enkeltseng. En enkeltseng måler typisk 200cm i længden og 90cm i bredden, hvor en dobbeltseng typisk måler 200cm i længden og 180cm i bredden.

Når man køber dobbeltseng, så skal man passe på, at man ikke komme til at bestille en trekvartsseng. Den er 120 eller 140cm i bredden fremfor de 180cm, hvilket er en del mindre end hvis man forventer 180cm.

En elevationsseng

Elevationssenge kan købes som både enkeltsenge og som dobbeltsenge. Ved at købe en elevationsseng, så får man en seng, som man kan hæve og sænke flere forskellige områder på sengen. Det betyder kort sagt, at man eksempelvis kan hæve der hvor man har hovedet liggende, eller hvis man gerne vil have benene op, så kan man hæve dem.

Hvis du har lagt på hospitalet, så har du måske lagt mærke til, at det er funktioner der er i deres senge. Det er det, fordi det er elevationssenge de bruger. De bruger det fordi man ofte skal have noget hævet eller sænket, hvis man er kommet til skade eller blevet opereret.

Kontinentalsenge

En kontinentalseng er det populære valg i de fleste moderne hjem i dag. Kort fortalt, så er det en seng, som er opbygget af tre moduler. Dette inkluderer en boksmadras, som bruges som base eller fundament. Den er lavet af komfortskum eller fjedre. Oven på boksmadrassen, så er der en vendbar madras. Grunden til den er vendbar er, fordi de typisk er opdelt i zoner, så det er forskelligt hvordan man vil ligge alt afhængigt af hvordan den vender. Oven på den vendbare madras finder man en topmadras, som man typisk bruger på alle typer senge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *