.

DANNEBROG

Vi skal behandle vort flag "DANNEBROG" ordentligt ! Det er vort nationalsymbol og skal behandles med respekt ! Der er helt specielle regler at følge, når vi har med det at gøre !

"DEN, DER FLAGER OM NATTEN - FLAGER FOR KATTEN," siger man. Da katten i denne sammenhæng er ensbetydende med Fanden, siger det sig selv, at det må man ikke.

Flaget må hejses fra solopgang - dog aldrig før klokken otte - og det skal nedtages ved solnedgang.

Flagstangen skal være hvidmalet eller naturfarvet med RØD knop ! Aldrig kulørt eller flerfarvet. Den bør ikke stå tom, men have en vimpel, når der ikke flages.

Flaget må aldrig røre jorden. Hav en hjælper parat, til at holde flaget. Det skal hejses op i et roligt tempo. Når flaget tages ned, skal det også foregå i et roligt tempo, og må stadigvæk ikke røre jorden.

Når Dannebrog lægges sammen, sker det på en bestemt måde: Det hvide kors skal være skjult af det røde flagdug.

Når Dannebrog er udslidt, må det ikke medgå i husholdningen, som støvklude eller smides et tilfældigt sted. Det skal tilintetgøres. Man må gerne selv brænde det i kaminen eller ovnen.

OFFICIELLE FLAGDAGE:

 

1. Januar. (Nytårsdag).
10. Februar. (Afstemningen i Sønderjylland).
Palmesøndag.
Skærtorsdag.
Langfredag. (Halv stang til solnedgang).
Påskedag.
9. April - Danmarks besættelse. (Halv stang til klokken 12.02).
16. April - Dronning Margrethe II
St. Bededag.
29. April - Prinsesse Benedikte.
5. Maj. Danmarks Befrielse.
Kristi Himmelfartsdag.
Pinsedag.
2. Pinsedag.
26. Maj - Kronprins Frederik.
5. Juni. Grundlovsdag - Kampen ved Dybbøl.
7. Juni. Prins Joacim.
11. Jini. Prins Henrik.
15. Juni. Genforeningsdag.
30. Juni. Prinsesse Alexandra.
25. December. Juledag.
26. December. 2. Juledag.

 

Vi kan også flage andre dage. Blandt Andet: Bent Bay har fødselsdag 3. Juni - Vi har vundet i Lotto - Solen skinner - Lille Joan har fået sin første tand. I et menneskeliv er der mange begivenheder, der fortjener at blive fejret synligt. Og vi må det hele. Flage præcis det, vi synes. I Danmark findes der ingen specielle regler, bare man behandler Dannebrog ordentligt.

Christiansborg, onsdag den 1. maj 2013/KBE

PRESSEMEDDELELSE

Siden hvornår er 1. maj blevet en flagdag?

Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard, reagerer med overraskelse på, at københavnerne i dag vågnede op til flagende busser. 1. maj er ikke nogen flagdag, hvorfor Pia Kjærsgaard har svært ved at forstå, at Movia, der står for busdriften i Region Hovedstaden og dele af Region Sjælland har efterkommet fagbevægelsens ønske om at flage. Dansk Folkepartis værdiordfører vil derfor rejse sagen overfor økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager med krav om, at hun indskærper overfor Movia som en offentligt drevet virksomhed skal følge flagreglerne, og ikke føje fagbevægelsens ønsker.

- 1. maj er arbejderbevægelsens traditionelle festdag, hvor den fejrer arbejdernes internationale kampdag. Det er naturligvis helt i orden, ligesom det er helt naturligt, at alle mulige andre foreninger og bevægelser fejrer deres mærkedage. Dog er 1. maj ikke nogen helligdag, og slet ikke nogen officiel flagdag, hvorfor jeg er dybt forundret over, at de københavnske busser flager, da det naturligvis ikke bør være en offentlig drevet virksomhed som Movia, under påvirkning af fagforningerne, der bestemmer, hvornår der skal flages eller ej, siger Pia Kjærsgaard.

- I Dansk Folkeparti mener vi ikke, at det er forbeholdt fagbevægelsen at lovgive eller fortolke dansk lovgivning, heller ikke, når det gælder flagreglerne. Der skal således ikke flages på de københavnske busser, blot fordi fagbevægelsen holder fest, i øvrigt i dyb splid med den regering, som den har investeret store summer af sine medlemmers penge i at få valgt. Jeg vil derfor rette henvendelse til økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, for at få hende til at indskærpe overfor Movia, at de skal overholde de officielle danske flagregler, siger Pia Kjærsgaard.

 

Different country´s  Index  for The Beat Post International. Click a Flag.

English

American

Canada

Dansk

Norsk

Svensk

Nederland

Chinese

Greece

Germany

.