Vor rejse i ord

Lidt om vor dejlige men desværre alt for korte ferie.

Tyrkiet er ca. 18 gange større end Danmark

 

Afstand med Fly = 2,515 km - Med Bil = ca.3,450 km

Tænd for dine højttalere og hør - Turkish Pop Dance Music - ا

Jeg stak til Göteborg og var hos Joan et par dage inden vi så fløj fra Landvetter og landede 4 timer senere i Antalya. Vi mødtes af dejlig varme men det var jo hvad vi havde håbet på. Derefter var det 2 timers bustur til Alanya og vores Hotel.

Vi var fremme klokken 0430 og blev modtaget af en venlig receptionist som anviste vores værelse. Hver morgen var der et dejligt morgenbord hvor der bl a var nybagt brød. Jeg elskede det. Der var pålæg, ost, fetaost, oliven, marmelade, agurk, tomater, æg og vandmelon. Altså en fin grund at starte dagen med.

Formiddagene brugte vi meget på at se os omkring i Alanya. Det er en by som man nok aldrig får set det hele af. Man opdager hele tiden nye ting. Joan havde været her en gang før, så hun havde nogenlunde kontrol på hvor vi gik.

Et herligt sted er den store bazar som ligger midt i Alanya ovenfor Kleopatrastranden. Der findes ikke det man ikke kan købe for Lira som deres penge hedder. Hver og hveranden mand som arbejdede der kunne et af de nordiske sprog så han i hvert fald kunne spørge os om hvordan man har det. Når vi blev trätte af at gå, så fandt vi en restaurant hvor vi spiste og maden var bare så lækker. De serverede altid et varmt nybagt brød sammen med to sovse som var  - ja bare så gode. Den ene var en chili/tomatdip og den andre var lavet af youghurt/hvidløg/mynte.

Når eftermiddagen kom gik vi til stranden som lå 50 meter fra hotellet. Vi behøvede bare gå over gaden så var vi på stranden. Vandet var 25 grader så det var dejligt at bade. Vi traf et dansk par som vi snakkede lidt med på vores strandture.

Vi var også på en sightseeing i Alanya og fik selvfølgelig lære os en del om den.

Desværre var Joan ikke rigtig rask da vi rejste hjemmefra så hun måtte gå til sengs en dag. Vi hentede medicin på deres lokale apotek, så hun klarede sig til vi kom hjem. Hos lægen i Göteborg viste det sig at hun havde lungebetændelse.

Vi havde planlagt en rejse til Smaragdfloden men den blev deværre indstillet på grund af meget regn der. Det må blive på næste tur.

Nogle aftener spiste vi ude men mest på hotellet. Vi havde en kok som ved hvordan man laver god mad. Al ære til ham og for resten af personalet. Man kunne tale alvor men også pjatte. Dagene gik bare alt for hurtigt.

Da vi påbegyndte hjemrejsen var vi dejligt brune, mætte i maven og nye venner havde vi fået. Hvad mere kan man ønske sig?

Vores rejsetips: Alanya, Tyrkiet

Tryk på "Esc" knappen før du spiller Videoen
 

Tilbage til Begyndelsen

Click here to send this page to a friend!
Send denne side til en Ven

Side 1 - 2 - 3 - 4

Copyright © 2011 Bent Bay & Malaika's Place